Informatie over matrassen

Matrassen

 

Matrassen

Pocketveer matrassen

Een pocketveer matras bestaat uit veren van staal die individueel verpakt zijn. Doordat de veren individueel verpakt zijn kan ieder pocketveer onafhankelijk (autonoom) van elkaar bewegen. Het zakje om de veren zorgt ervoor dat de veren elkaar niet steken en worden afzonderlijk van elkaar beschermd. Aan alle zijden zit er schuim verwerkt rondom de pocketveren waar de veren bij elkaar worden gehouden. Het verschilt per type matras hoe breed deze schuimranden zijn.

Een pocketveer matras staat bekend om zijn goede vochtregulerende en ventilerende eigenschappen. Als u snel transpireert of het snel warm krijgt dan is de pocketveer matras wellicht een ideaal matras voor u. Hiernaast wordt door de werking van de pocketveren uw lichaam goed ondersteund, waardoor de kans lager is dat u in de nacht wakker wordt en draagt dit bij aan een fijn gezonde nachtrust. Bij Trendybedding.nl hebben we een breed aanbod aan pocketvering matrassen, waaronder innovatie matrassen zoals de dubbel pocketsysteem matrassen.

Bonellvering/binnenveer matrassen

Bonellvering matrassen zijn matrassen die uit stalendraad veren zijn opgebouwd deze veren zijn aan elkaar verbonden en bewegen met elkaar mee. Binnenveer matrassen hebben doorgaans een fijne ventilatie. Heeft u een niet al te hoog budget en wilt u toch voor een veermatras dan is wellicht een binnenveer matras het ideale matras voor u. Bij Trendybedding streven we ernaar om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. Hierdoor worden bij de productie van de stalen het verwarmingsproces dubbel uitgevoerd om de duurzaamheid van de matrassen te bevorderen.

Verschillen tussen de pocketveer- en bonellveer matrassen

Een bonelveer matras is doorgaans goedkoper dan een pocketveer matras. Het comfort van een pocketveer matras is beter dan die van een bonelveer matras.  Bij de pocketveren zitten de veren in aparte zakjes hierdoor bewegen de veren onafhankelijk van elkaar wat zorgt voor een hogere comfort omdat de bewegingen van partners minimaal of helemaal niet worden gevoeld.  Bij de bonelveer matrassen zijn de veren wel met elkaar verbonden.

Schuimmatrassen

Matrassen van schuim zijn er doorgaans in diverse soorten, waaronder koudschuim of traagschuim of polyether schuim. Bij trendybedding geven we de voorkeur aan koudschuim- en traagschuim matrassen die doorgaans een langer levensduur hebben en een goede vochtregulerende en ventilerende functie hebben.

Koudschuim matrassen

Koudschuim Matrassen zijn duurzame en goed ventilerende matrassen. Koudschuim matrassen worden ook wel gedefinieerd als High Resilience (HR) schuimmatrassen. De open celstructuur van het koudschuim matras zorgt voor een prima ventilatie en luchtcirculatie. De kwaliteit van een koudschuim matras kan uitgedrukt worden in de HR waarde. Een hogere HR waarde staat voor meer veerkrachtigheid en een hoger gewicht.

Een koudschuim matras heeft zijn comfort onder andere te danken aan het feit dat het schuim weinig warmte vast houdt waardoor het matras minder snel indeukt. Koudschuim matrassen hebben een lange levensduur.

Traagschuim matrassen 

Een traagschuim matras wordt ook wel visco-elastisch, geheugenschuim of NASA schuim genoemd. Traagschuim vormt zich perfect naar het lichaam toe onder invloed van warmte en gewicht. Een ander belangrijk eigenschap van traagschuim is dat het drukverlagend werkt. Hierdoor worden de drukpunten zachter wat uw gewrichten en spieren ten goede komt dat is ideaal bij rug en nekklachten.

Vaak wordt traagschuim als afdeklaag gebruikt in het matras. Kern  van het matras is meestal pocketveer of koudschuim. Een matras volledig van traagschuim wordt vaak niet aangeraden doordat het veel te zacht wordt en er geen ondersteuning meer wordt geboden. De combinatie van traagschuim met pocketveer is een ideaal matras waarbij u voldoende ondersteuning krijgt en vanwege de werking van het traagschuim uw gewrichten en spieren ten goede komt. Binnen onze ruime aanbod van matrassen bij Trendybedding kunnen we u wijzen naar de Visco Nova matras.